Välkommen!

3 maj 2012

Vänner

Vänskap och vänner är någonting som är viktigt inte bara för mig utan för alla är jag ganska säker på.

Men vad deffinerar en vän då? hur ska vänskap vara? Är det som ett kärleksförhållande som man måste vårda och ta hand om, Ja det anser jag.
Det är viktigt att vårda sin vänskap om man vill ha kvar sina vänner, skicka ett sms och kolla läget, fråga om personen behöver hjälp, visa intresse i personens liv, minnas saker som personen har sagt eller gjort.

Vän och vänskap för mig är när en person minns något roligt vi har gjort ihop och kan komma att tänka på den händelsen och få mig tillbaka till den tiden och man kommer ihåg hur roligt det tillfället var och att man har en massa saker som sammanflätar ens liv.

Men vänskap kan också vara att man kanske inte hörs på flera år och så händer någonting i ens liv som gör att man återupptar kontakten och man tar upp där man slutade sist och det känns inte som om det var länge sen man umgicks.

I morgon ska jag och några gamla vänner mötas upp i Åmål då vi ska gå på en gemensam kompis/chefs begravning. Hon var endast 37 år gammal och hade hela livet framför sig med man och nyfödd barn och hus och jobb, sen kom den onda cancern och tog henne ifrån oss. Det är orättvist och i morgon kommer vi att minnas henne och de fina tillfällena vi har haft ihop, alla har vi olika minnen och olika uppfttningar men en sak är säker, vi är alla vänner och vi ställer alla upp för varandra även om vi inte har setts på länge och vi inte umgås längre så när vi ses är det som om vi inte har varit ifrån varandra på länge.

Tankarna snurrar runt även på nya vänner och nutidens kontakt..jag har många vänner på Facebook och hade inte FB funnits hade jag inte haft kontakt med lika många som jag har nu idag och jag hade inte heller vetat vad som hade hänt i mina vänners liv om det inte var för FB och twitter...me like!! MEN det finns också en baksida med allt det och där visas det även vilka som är ens vänner..de försvarar det som skrivs om det är fel, dom ifrågasätter inte saker som skrivs för dom vet vad som är sant, dom minns din födelsedag utan att kolla FB och dom behöver inte läsa allt för dom vet redan vem du är och vad du har för dig...

Nä nu måste jag sluta skriva och ska dra och träna!! puss puss

1 kommentar:

  1. Vad fint o tänkvärda ord Sara. Vi har haft en utbildning på jobbet i eftermiddag o den handlade bla om att vi måste bli bättre på att se andra, berömma, ge feedback mm. Jag tycker du är alldeles fantastisk, men det hoppas jag att du redan vet <3 Kramar

    SvaraRadera