Välkommen!

26 september 2012

Vad lägger du din energi på?

                                               Vad är viktigt för dig?

                                    Låt det – och inget annat – ta din energi!


Detta bra inlägg hittade jag på en sida som jag håller helt och håller med om! 

http://livskonstnar.kreativinsikt.se/

Reflektera över dina energibovar i ditt liv..ska du ha dom kvar eller kan du ge dom foten?


Lägg inte din dyrbara energi (och energi är främst tankar och känslor, men det kan också vara till exempel tid och pengar) på sådant som du inte vill ha i ditt liv.
Okej, du kanske har en sjukdom som kräver att du lägger en del tid på sjukhusbesök och medicinering och annat som hör till. Gör det – men slösa inte all din energi på det också! Oja dig inte över alla sjukhusbesök, prata inte om din sjukdom hela tiden, försök att oroa dig så lite som möjligt – allt det här förstärker bara det som du inte vill ha i ditt liv, det vill säga sjukdomen, och får dig med största sannolikhet att må sämre än du annars hade gjort, oavsett sjukdom. Vänd istället ditt fokus mot det som du älskar och vill ha mer av i ditt liv – det finns alltid någonting som är gott och fint i livet, oavsett vad vi råkar ut för. Låt ditt fokus, så mycket du kan, vila där.

Okej, du kanske inte trivs på ditt arbete. Men låt det inte äta upp dig! Tänk inte hela tiden på allt som du inte gillar med jobbet, prata inte med alla om att du inte trivs, fastna inte i de negativa känslorna du har runt jobbet. Rikta istället ditt medvetande mot det som du tycker om – kanske det finns någon del av ditt arbete som du gillar, arbetskamraterna till exempel? Uppskatta dem! Det finns säkert någonting på din fritid som du älskar, lägg dina känslor och din energi på det. Det här betyder inte att du accepterar din nuvarande arbetsplats, du kan gott söka andra jobb om du vill under tiden eller försöka förbättra förhållandena på jobbet idag – det här handlar bara om att styra din energi så att du lägger den på rätt saker.

Okej, du kanske lever i en relation som inte känns helt hundra bra, och du är osäker på om du vill fortsätta eller avsluta den. Investera inte alla dina känslor i den just nu dåliga relationen, utan låt ditt hjärta vila en stund från allt det negativa. Sök dig istället till människor och saker som du vet att du får energi av, sådant som öppnar ditt hjärta och sånt som du mår bra av. Det är helande och tids nog kommer du att veta var du står även i din relation. Och då kommer du ha tillräckligt med energi för att också göra något åt saken.

Det är min fasta övertygelse att oavsett vad som händer oss, kan vi alltid välja åt vilket håll vi riktar vårt medvetande, alltså i vad vi investerar våra tankar och känslor, vår energi.
I min värld är det också så att det som vi investerar vår energi i, är det som vi också kommer att få mer av. Men det är bara en bonus! För det viktigaste är ändå att vi mår bättre – redan idag, oavsett hur vårt liv ser ut! – om vi fokuserar på det vi älskar och mår bra av, än om vi lägger all vår energi på sånt som vi egentligen inte vill ha i våra liv eller ens tycker om.

Det tåls väl att fundera över? Jag gör det iallafall....

ha det underbart mina fina där ute..kyss Sara!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar