Välkommen!

9 januari 2014

Kroppskomplex-ideal

Jaha då har jag hunnit vara på stranden, hunnit se omgivningen samt folk på hostelet där vi bor. Måste säga att jag är lite delad i mina förutfattade meningar samt illusioner av vad jag trodde jag skulle se här i Brasilien, jag trodde att brasilianarna skulle vara sjukt snygga med en go härlig färg, ha stora bröst, smal midja och stora fylliga rumpor. Killarna skulle ha vältränade bringor, tokragga på alla turister och spela beachvolleyboll . Men nej så är inte fallet, men alla går omkring i string, det spelar ingen roll om dom har stor, liten, hängig, vältränad eller celiluiter på den. Alla visar stolt upp sin bakdel av kvinnorna. Creed för det! 



Men folk är inte alla smala här, det gör ont i mitt friskvårdsterapeut hjärta att se så mycket övervikt och onyttigt som folk äter här. Det gäller även turisterna. Vi får till frukost vitt bröd, sockerjuice, mjölk med cornflakes och sockerkaka. Det finns ägg och korv att äta också. 


När vi är ute och äter är det samma där, det är mycket vitt bröd och bakverk. Det är svårt att hitta bra mat som jag är van vid. Har ätit mycket kyckling, ägg och bönor för det känns som bra mat. 
Vi lyxade till det idag och drack frappoccino på starbucks 
Vi åkte tunnelbana idag och här finns det en vagn för bara kvinnor, den hamnade vi i av en slump 
Jag fick även se lite ögongodis i form av män i uniform...

Vi har idag hängt på ipanema stranden 
Och vi har köpt saronger, flipflops och bikini string samt lärt oss lite fler ord på portugisiska så nu är vi snart locals :)) 

Puss puss 

1 kommentar:

  1. Låter som ni har en spännande semester! Ta hand om er. Kram

    SvaraRadera