Välkommen!

13 april 2012

Pauser i arbetet!

Nu är det helg och det betyder inget jobb för de flesta..
men tänk på detta!

Arbetsdagarna kan vara långa och jobbiga för de flesta med ett stillasittande jobb och för att må bät under arbetsdagen är det därför viktigt att du ser till att ta en paus och röra på dig.
Genom att du rör på dig kommer blodcirkulationen igång och du orkar mer. Prestations- och koncentrationsförmågan höjs, och du förebygger nack- och ryggbesvär.
Antalet sittminuter ökar för väldigt många i dagens samhälle och våra ryggar blir allt stelare för varje dag som går när vi sitter för mycket.
Människan är inte gjord för att sitta och arbeta länge i en och samma ställning. När du sitter bli en stor del av kroppen fastlåst. Muskelgrupperna är då utsatta för statiska belastningar och blodtillförseln till dina inre organ minskar.
Efterföljden kan bli smärta i nacke, skuldror, armar, fingrar och rygg. Då är det bra att resa på sig gå runt lite, röra nacken försiktigt sida till sida, sträcka på armarna och böja i ryggen. Förutom det är det ju väldigt bra att gå till mig och få sig lite massage också ;)

Ha en underbar helg alla, de ska jag i alla fall ha. Min helg består av att  stå och jobba på Hannas i Krögen där vi säljer fina Didrikson regnkläder och mode kläder. Öppet alla helger 10.00-16.00 i Grundsund. Välkommna!